دلایل کاهش فشار روغن موتور
دلایل کاهش فشار روغن موتور
فشار روغن یکی از پارامترهای مهم در کارکرد موتور است. زمانی که چراغ روغن خودرو شما روشن میشود یا فشارسنج روغن، فشاری کمتر از حد نرمال را نمایش میدهد، احتمال بروز یک مشکل مهم در موتور خودرو شما وجود دارد. اما چرا فشار روغن افت پیدا میکند؟ سوالی که بیش از همه ذهن راننده خودروهای سنگین را به خود مشغول میکند و به یکی از دغدغههای آنها هنگام رانندگی و حتی تعویض روغن تبدیل شده است.
وظایف روغن موتور در خودرو:
- کاهش اصطکاک بین قطعات موتور
- کاهش سایش قطعات
- تمیز نگه داشتن قطعات از هر نوع دوده و آلودگی
- محافظت از قطعات در برابر خوردگی
- آّب بندی کامل بین سیلندر و پیستون
- خنک نمودن قطعات داخل موتور
مطلب پیشنهادی:
فشار روغن در موتور به دلایل مختلفی می تواند افت پیدا نماید. زمانی که خودروی شما هشدار افت فشار روغن را نمایش می دهد آماده باشید که این هشدار می تواند هشدار دهنده یک مشکل بوده و یا صرفا یک خطا باشد. در هر حال دلایل اصلی افت فشار روغن در موتور به شرح ذیل می باشند:
بررسی علت روشن شدن چراغ روغن خودرو
چندین علت در زمینه علت روشن شدن چراغ روغن خودرو وجود دارد. ما در این اینجا به چند علت رایج از مجموع علت روشن شدن چراغ روغن اشاره میکنیم.
1-کاهش فشار روغن موتور
همانطور که قبلا گفتیم روغنها مانع از اصطحکاک در موتور خودرو میشوند و اگر میزان فشار روغن در موتور کاهش یاید روغن بخوبی به وظیفه خود عمل نخواهد کرد. کاهش فشار روغن در موتور خودرو میتواند خبر از خرابیهایی مانند سالم نبودن فشنگی روغن (سوئیچ فشار روغن)، نشتی روغن از واشر مخزن باشد.
در واقع در بررسی علت روشن شدن چراغ روغن کاهش فشار روغن موتور را باید یک علت مهم و مرجع دانست. روش تشخیص فشار توسط یک نیروی متخصص و با دستگاه مخصوص انجام میشود.
2- کم شدن میزان روغن در مخزن روغن موتور
اگر در بررسی علت روشن شدن چراغ روغن از میزان فشار روغن موتور مطمئن شدید به سراغ مخزن روغن بروید و میزان روغن موجود در مخزن را با استفاده از گیج بسنجید و در صورت کم بودن روغن مقداری روغن موتور به آن بیفزایید.
یکی از علتهای مهمی که هم باعث کاهش فشار روغن موتور و هم کم شدن میزان روغن در مخزن میشود کیفیت روغن موتور است هرچقدر کیفیت روغن پایین تر باشد میزان روغن در مخزن و فشار آن کمتر خواهدبود.البته قبل از شک کردن به کیفیت روغن از قاطی نشدن آب و بنزین با آن در هنگام کار کردن مطمئن شوید.
3- مشکل در فیلتر روغن موتور
اگر میزان روغن در مخزن را افزایش دادید اما هنوز چراغ روغن روشن بود به سراغ فیلتر روغن بروید و علت روشن شدن چراغ روغن را در این بخش بررسی کنید و از قرار گیری درست آن در جایگاهش و میزان سلامت و تمیزی آن مطمئن شوید و در صورت جرم گرفتگی سنگین آن را تعویض نمایید.
4- خرابی در پمپ روغن
به محض استارت خوردن موتور، پمپ روغن شروع به کار کرده و روغن را در موتور به گردش در میآورد. پمپ باعث میشود که روغن با یک فشار مناسب وارد موتور شده و در نتیجه خرابی در آن موجب کاهش فشار روغن و اختلال در عملکرد سایر بخشهای موتور شود پس اگر علت روشن شدن چراغ روغن را خرابی پمپ شد حتما به تعمیر و یا تعویض آن اهمیت دهید.
5- خرابی میل لنگ، یاتاقان، میل سوپاپ
پس از بررسی و رفع مشکل در 4 علت گفته شده اگر چراغ روغن خاموش نشد به خرابی میل لنگ، میل سوپاپ و یاتاقانها شک کنید و علت روشن شدن چراغ روغن را در این بخشها بررسی کنید.
اقدامات لازم جهت خاموشی چراغ روغن خودرو
1. خونسردی خود را حفظ کنید و خودرو را در جای مناسبی پارک کنید.
2. میزان روغن موتور را با کمک گیج بررسی کنید میزان روغن کم شده را زیاد کنید.
3. برای بررسی دقیق علت روشن شدن چراغ روغن به یک مکانیک مراجعه کنید
4. خود سرانه به تعمیر خودرو و بررسی علت روشن شدن چراغ روغن نپردازید.