مدارک لازم برای تعویض پلاک
صفر تا صد تعویض پلاک
بازار خرید و فروش خودرو در سالهای اخیر بسیار داغ شده است. همزمان با افزایش معاملات خودرو، مشکلات نقل و انتقال این کالا بیش از پیش خود را به خریدان و فروشندگان نشان داد، تا جایی که هر ساله پلیس راهور تمهیداتی را بهمنظور سهولت در این معاملات ارائه کرده است. تعویض پلاک خودرو یکی از مراحلی است که تمامی خریداران و فروشندگان با آن درگیر هستند و نقص مدارک در هنگام حضور در مراکز تعویض پلاک، از بزرگترین مشکلات طرفین معامله است. با دانستن جزییات مدارک لازم برای تعویض پلاک همراه ما باشید تا با خیالی آسوده نقل و انتقال خودرویتان صورت گیرد.
مطلب پیشنهادی:
استعلام خلافی خودرو
ثبت نام کارت سوخت
مراحل تعویض پلاک
برای انجام تعویض پلاک شما باید همه مراحل زیر را طی کنید:
1. پرداخت ورودی پارکینگ تعویض پلاک و دریافت یک برگه نوبتدهی.
2. طبق شماره برگه ورودی به غرفه مورد نظر خود در ساختمان اداری مراجعه کنید.
3. بعد از دریافت پوشه، مدارک مورد نیاز را در داخل پوشه گذاشته و جهت بررسی نهایی به کارشناس حقوقی غرفه مربوطه تحویل میدهید.
4. یک کاغذ برای بازدید خودرو به شما داده میشود که افسر حاضر در تعویض پلاک، شماره شاسی، شماره موتور، شماره بدنه و اصالت خودرویتان را بررسی و تایید میکند.
5. برگه تایید بازدید فنی به همراه شرایط خلافی خودرو به شما داده میشود. در صورتی که خودرو دارای خلافی باشد، این مبلغ باید توسط فروشنده و با دستگاه POS موجود در مرکز تعویض پلاک پرداخت شود.
6. واریز وجه تعویض پلاک برابر تعرفه به حساب خزانه در باجه بانک ملی
7. پس از تایید نقل و انتقال و سند مالکیت خودرو، دستور فک پلاک و سپس برگه سبز خودرو را دریافت میکنید و پس از آن پلاک قدیم را تحویل انبار پلاک داده و پلاک جدید دریافت میکنید.
8. برای نصب پلاک اگر بخواهید پلاک جدیدی بر روی خودرو نصب کنید حدودا 10 دقیقه و اگر پلاک قبلی خود را برای تعویض بخواهید حداکثر 1 ساعت باید منتظر بمانید.
9. برای خروج از پارکینگ برگه ورودی را تحویل داده و خارج میشوید.
فک پلاک خودرو چیست؟
پس از تنظیم قرارداد بین فروشنده و خریدار بایستی فک پلاک و سپس استعلام پلاک خودرو انجام شود.
در واقع در فک پلاک، پلاکی که برای خودرو ثبت شده است از آن فک یا برداشته شده و خریدار میتواند پلاک جدیدی برای خودروی مورد معامله بگیرد. بهطور خلاصه به تعویض پلاک، فک پلاک میگویند. اگر خودرویی را معامله کنید اما پلاک را فک و تعویض نکنید، هر تخلفی که توسط خریدار صورت گیرد به نام مالک قبلی خودرو ثبت شده و این فروشنده است که باید در برابر مراجع قضایی پاسخگو باشد.
مدارک لازم برای تعویض پلاک خودرو
- اصل سند فروش کارخانه سازنده (تولید داخل)
- اصل کارت شناسایی وسیله نقلیه
- اصل سند مالکیت وسیله نقلیه که توسط ناجا صادرشده است
- اصل شناسنامه جدید یا کارت ملی متعاملین یا نمایندگان قانونی آنها
- حضور فروشنده و خریدار یا نماینده قانونی آنها
- ارائه برگ عدم خلافی
- ارائه اصل فیش پرداخت بهای پلاک بر اساس تعرفه
- مدارک احراز سکونت خریدار
- ارائه اصل بیمه نامه شخص ثالث معتبر
- ارائه اصل کارت معاینه فنی (خودروهای شخصی و دولتی که بیش از 4 سال از مدل آن سپری شده باشد و خودروهای عمومی که بیش از یک سال از مدل آن ها سپری شده باشد)
آیا برای تعویض پلاک معاینه فنی لازم است؟
بله، برگه معاینه فنی یکی از مدارک مورد نیاز برای تعویض پلاک است که در مقاله شرایط معاینه فنی خودرو توضیحات کامل در مورد نحوه دریافت معاینه فنی داده شده است.
شرایط دریافت نمایندگی تعویض پلاک خودرو چیست؟
برای دریافت نمایندگی تعویض پلاک همکاری شما با موسسه راهگشا خواهد بود و شرایط زیر مورد نیاز است:
- دارا بودن مدرک کارشناسی
- عدم اشتغال در هیچ ارگانی چه دولتی و چه غیر دولتی
- حداقل 25 و حداکثر 60 سال سن
– مدارک لازم برای شمارهگذاری خودرو کدام است؟
برای تولیدات داخل اصل سند فروش کارخانه سازنده خودرو، کارت شناسایی وسیله نقلیه، سند خودرو، شناسنامه و کارت ملی فروشنده و خریدار، گواهی عدم خلافی، مدارک احراز سکونت، بیمه نامه شخص ثالث، معاینه فنی و فیشهای پرداختی هزینه پلاک از جمله مدارک لازم است؛همچنین باید فروشنده یا خریدار یا نماینده قانونی هر یک حضور داشته باشند.
مدارک فروشنده خودرو برای تعویض پلاک:
فروشنده به منظور تعویض پلاک باید مدارک زیر را به همراه داشته باشد:
- اصل سند فروش کارخانه سازنده (تولیدداخل)
- اصل کارت شناسایی خودرو
- اصل سند مالکیت خودرو که توسط ناجا صادرشده است
- اصل شناسنامه و کارت ملی
- اصل بیمه نامه شخص ثالث معتبر
- اصل کارت معاینه فنی معتبر(خودروهای شخصی و دولتی که بیش از 4 سال از مدل آن سپری شده باشد و خودروهای عمومی که بیش از یک سال از مدل آنها سپری شده باشد)
- حضور فروشنده و خریدار یا نماینده قانونی آنها
- در صورتی که فروشنده به خریدار وکالت تعویض پلاک دهد حضور او الزامی نیست.
– هزینه پلاکگذاری چقدر است؟
245 هزار تومان مراجعهکنندگان برای تعویض پلاک باید در مراکز شمارهگذاری بپردازند؛ 150هزار تومان هزینه پلاک است که به خزانه دولت واریز میشود؛ 50 هزار تومان هزینه کارت هوشمند و 45 هزار تومان نیز برای مجموع خدماتی است که پلیس راهور ارائه میدهد از جمله هزینه پست و … که این مبلغ 245 هزار تومان هزینه پلاک برای تمام خودروهای ایرانی و خارجی دریافت میشود.
– پلاک کدام خودروها تعویض نمیشود؟
وسایل نقلیه ای که دارای نقص به شرح ذیل باشند خدمات تعویض پلاک و شماره گذاری را دریافت نمی کنند؛ خودروهایی که اصالت نداشته باشند و یکی از ارکان اصلی از جمله شاسی، اتاق یا موتور به صورت غیرقانونی عوض شده باشد؛ خودروهای تصادفی شدید که بیش از 60 درصد خسارت دیده باشند چرا که ایمنی لازم برای شمارهگذاری را ندارند. خودروهایی که دو تکه هستند؛ خودروهایی که مدارکشان غیراصیل باشد.
و همچنین خودروهایی که ایمنیشان از دست رفته و مشخصات فنیشان آسیب دیده باشد.
مطلب پیشنهادی:
سریع ترین و بهترین روش استعلام خلافی خودرو
دلیل اصلی خروج دود آبی و سفید از اگزوز ماشین
ربات تلگرام چیست؟
پیش بینی قیمت خودرو در سال 99
راهنمای کامل جعبه فیوز پژو 206
مدارک موردنیاز صدور کارت المثنی مشخصات خودرو
- حضور مالک یا نماینده قانونی ایشان به همراه خودرو جهت سیر مراحل قانونی
- اصل مدارک شناسایی معتبر شامل کارت ملی و شناسنامه و یا وکالتنامه برای نماینده قانونی وی به همراه مدرک شناسایی
- اصل سند فروش کارخانه سازنده (تولید داخل)
- اصل سند مالکیت خودرو صادر شده توسط پلیس راهور ناجا
- ارائه گواهی مفاصا حساب اجراییات در صورت عدم پرداخت وجوه جرائم معوقه
- اخذ تعهد کتبی از مالک ویا نماینده قانونی وی
مدارک مورد نیاز صدور سند المثنی مالکیت خودرو
- حضور مالک یا نماینده قانونی ایشان به همراه خودرو جهت سیر مراحل قانونی
- اصل مدارک شناسایی معتبر شامل کارت ملی و شناسنامه و یا وکالتنامه برای نماینده قانونی وی به همراه مدرک شناسایی
- اصل سند فروش کارخانه سازنده (تولید داخل)
- اصل کارت مشخصات خودرو
- درج یک نوبت آگهی در روزنامه های کثیرالانتشار مبنی بر فقدان شناسنامه مالکیت خودرو و سپری شدن ۱۰ روز از تاریخ آگهی و قبول هرگونه مسئولیت در قبال کشف فساد احتمالی الزامی است
- ارائه گواهی مفاصا حساب اجرائیات در صورت عدم پرداخت وجوه جرائم معوقه
چه نکاتی را در تعویض پلاک خودرو باید بدانید؟
- اولین نکته که معمولا اینکارههای معامله خودرو به خوبی از آن خبر دارند این است که داشتن کارت بانکی شتابی بسیار در تسریع امور موثر است! البته جدیدا که بعضی از کارها را صرفا با کارت بانکی انجام میدهند ولی در کل سعی کنید کارت بانکی با موجودی کافی در جیبتان باشد!
- برای تسریع در کارهایتان سعی کنید از دفاتر اسناد رسمی موجود در مراکز تعویض پلاک استفاده کنید چرا که یافتن این دفاتر در سطح شهر کمی سخت است. معمولا تخفیفاتی نیز از سوی دفاتر موجود در مراکز به مشتریان داده میشود که البته در دستمزدهاست!
- شما باید بدانید که تعویض پلاک کاری ضروری است. اولا جرائم صاحب پلاک قبلی متعلق به شما نیست و اگر با پلاک وی تردد کنید عملا در حال حمل جرائم او هستید!
- با تعویض پلاک عملا دسترسی به همه اطلاعاتتان را به صورت درست و کامل در اختیار پلیس میگذارید و با انجام این کار عملا خودرو را به صورت قانونی از آن خود میکنید.
- در این مراکز به هیچ وجه به بعضی از افراد که مدعی اقدامات عجیب مانند تسریع در عملکرد یا فروش پلاکهای رند هستند توجه نکنید! اگر به دنبال پلاک رند هستید از خود متصدی بخواهید راهنماییتان کند.
- تخصیص پلاک زوج یا فرد کاملا شانسی است! برای آن هزینه نکنید!
هر فرد چه تعداد پلاک می تواند ثبت کند؟
هر فرد تا ۵ پلاک می تواند ثبت کند اما گرفتن پلاک های ششم به بعد تبعاتی دارد (اگه شخصی بیش از ۵ پلاک ثبت شده در سیستم شماره گذاری داشته باشد هربار که مبادرت به تعویض پلاک کند باید خلافی تمام پلاکها چه نصب و چه آزاد را پرداخت کند )
آیا امکان مرجوع کردن پلاک های صادره قبلی وجود دارد؟
پلاک صادر شده به هیچ وجه و به هیچ طریقی لغو نمیشود. فقط درصورتیکه قصد تغییر آدرس از یک شهر به شهر دیگر را دارید میتوانید پلاکهای قبلی را غیر فعال کنید و پلاک جدید با آدرس جدید بگیرید.
صدتا سایت رفتم جوابمو اینجا گرفتم ممنون
خواهش می کنم