اموش جامع cng

جهت خرید کلیک کنید
دانستنی های خودرونگهداری خودرو

جدول تنظیم باد خودرو ( پراید، پژو، تیبا، سمند، ال ۹۰، دنا، آریو و…)

چرخ های خودرو، نقش مهمی در حرکت خودرو ایفا می کنند و بدون آن ها، خودرو صرفا یک موتور مکانیکی است که گرما تولید می کند. سیستم چرخ هر خودرو، دارای ویژگی های مستقلی است که از جمله آن ها می توان به سایز لاستیک، سایز رینگ، تنظیم باد لاستیک، اندازه دیسک ترمز و سایر موارد اشاره داشت. تنظیم باد لاستیک ها نقش مهمی را در حفظ تعادل، فرمان پذیری، مصرف سوخت و امنیت رانندگی، ایفا می کند و برابر است با میزان فشار گاز در هر لاستیک. هر خودرو متناسب با استاندارهای خود، یک میزان فشار گاز استاندارد در لاستیک ها دارد که تغییر در این مقدار می تواند منجر به ایجاد تغییراتی در نحوه رانندگی گردد. در ادامه ما قصد داریم تا جدول تنظیم باد خودرو های معمول تولید داخل را ارائه کنیم تا با استفاده از این جداول بتوانید میزان فشار باد متناسب با خودروی خود را در لاستیک هایتان اعمال کنید.

جدول تنظیم باد خودرو

در این بخش جدولی خدمت شما کاربران گرامی ارائه شده است که بر اساس لاستیک های استاندارد هر خودرو، مرتب شده است. میزان تنظیم باد لاستیک در هر خودرو بستگی به وزن و سایز لاستیک و رینگ آن دارد. جدول تنظیم باد خودرو که در زیر آمده است، تنها به ارائه میزان استاندارد فشار باد درون لاستیک در سایز استاندارد در واحد psi می پردازد. اگر شما سایز لاستیک های خودرو را تغییر داده اید و یا از بار اضافه در خودرو استفاده می کنید، باید میزان فشار باد لاستیک های خودروی خود را متناسب با تغییراتی که داده اید، تنظیم نمایید.

جدول تنظیم باد لاستیک
جدول تنظیم باد لاستیک

تصویری از یک فشار سنج معمولی که هم دارای یکای بار است و هم یکای psi

در جدول تنظیم باد که در زیر آمده است شما می توانید میزان فشار باد استاندارد برای خودرو های گروه پراید اعم از سایپا ۱۱۱، سایپا ۱۳۱، سایپا ۱۳۲، سایپا ۱۴۱ و غیره را مشاهده کنید. همچنین میزان تنظیم باد خودروهای گروه تیبا نظیر ساینا و تیبا دو نیز نمایش داده شده است. کلیه خودروهای گروه سمند ، پژو ۴۰۵ ، پژو ۲۰۶ ، پژو پارس و دنا نیز در این جدول ذکر شده اند. همچنین جدول تنظیم باید خودروهایی نظیر ال ۹۰ ، کوییک و آریو نیز ارائه شده است.

فشار باد لاستیک های جلو (psi)فشار باد لاستیک های عقب (psi)ابعاد استاندارد لاستیک
گروه پراید۲۹۲۹۱۶۵/۶۵   R13
تیبا۳۳۳۳ (در دوگانه سوز ۳۶)۱۷۵/۷۰   R13
کوییک۳۱۳۱۱۸۵/۶۵   R14
آریو۳۲۳۲۱۹۵/۶۵   R15
گروه پژو ۴۰۵۲۹۳۰ (در دوگانه سوز ۳۳)۱۸۵/۶۵   R14
پژو پارس۲۹۳۰.۵۱۸۵/۶۵   R15
پژو ۲۰۶۳۳۳۳۱۸۵/۶۵   R14
دنا۲۹۲۹۱۸۵/۶۵   R15
دنا توربو۳۲۳۱۲۰۵/۵۰   R16
سمند۲۹۳۱ (در دوگانه سوز ۳۳)۱۸۵/۶۵   R15
رانا۳۳۳۳۱۸۵/۶۵   R14
ال ۹۰۲۹۳۲۱۸۵/۶۵   R15

توجه داشته باشید که در خودروهای دوگانه سوز و یا خودروهایی که معمولا در صندوق عقب آن ها بار اضافی حمل می شود، میزان فشار باد لاستیک های عقب آن ها باید به میزان ۲ الی ۳ واحد psi نسبت به حالت استاندارد بیشتر باشد. همچنین اگر قصد دارید در جاده های بین شهری تردد داشته باشید باید میزان فشار باد لاستیک های خودرو خود را به میزان ۱ الی ۲ واحد psi افزایش داشته باشد. همچنین این مقدار می تواند هنگامی که از گاز نیتروژن در لاستیک ها استفاده می کنید نیز متفاوت باشد.

فشار باد دورن لاستیک ها معمولا با یکای psi سنجیده می شود و در آپاراتی ها نیز معمولا دستگاه فشار سنج با همین یکا کار می کند. اما برخی از خودروها ممکن است میزان استاندارد آن ها با یکای بار یا کیلو پاسکال نمایش داده شده باشد. هر یک کیلو پاسکال که با یکای Kpa نمایش داده می شود برابر با psi 0.145038 و هر یک بار که با نماد Bar نمایش داده می شود برابر با ۱۴.۵۰۳۸ psi می باشد.

BarKpaPsi
۱۱۰۰
مشاهده بیشتر

مهندس صالحی

مکانیکو مجموعه‌ای خلاق می‌باشد که با هدف بالابردن سطح دانش و مهارت عیب یابی و تربیت متخصصین کار آزموده بنا گردیده است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا