مهم ترین دلایل سوختن دینام
چرا دینام میسوزه و چه جوری میشه پیشگری کرد ؟!
دلایل سوختن دینام
✅ خرابی یا سوختن دینام از رایجترین مشکلات برقی خودرو میباشد. وظیفه دینام شارژ باطری و تامین برق خودرو است. با خراب شدن دینام بالطبع پس از مدت زمان کوتاهی خودرو از حرکت باز خواهد ایستاد، زیرا ادامه حرکت مستلزم رسیدن برق به قسمتهای مختلف موتور از جمله شمعها میباشد. اکثر خرابی دینامها مربوط به سوختن دیود و یا سیمپیچی آرمیچر و یا استاتور است.
✅ عوامل متعددی در خرابی یا سوختن دینام دخیل هستند که دانستن این عوامل و پیشگیری از آنها مفید خواهد بود.
گرمی هوا باعث بالا رفتن درجه حرارت موتور و به مدار آمدن دور فن ثانویه با حداکثر دور میگردد، از طرفی استفاده از کولر خودرو و قرار دادن دورفن کولر در دور حداکثر و ترافیک سنگین شهرها باعث کاهش سرعت خودرو و به طبع آن باعث کاهش دور موتور شده که نتیجه آن پایین آمدن قدرت تولید برق دینام میگردد.
✅ وسایل برقی که در این حال با حداکثر ظرفیت خود کار میکنند باعث مصرف ذخیره برق باطری میگردنند. این کمبود برق را میباید دینام جبران نماید. بهدلیل پایین آمدن دور موتور، دینام دیگر توان مداوم شارژ باطری را نداشته و برق وسایل توسط دینام تامین میگردد که باعث فشار مضاعف بر دینام و در نهایت اگر این مدت زمان طولانی باشد باعث سوختن دینام میگردد.
✅مطالب زبر رو از دست ندید
-
نحوه محاسبه شیم موتور پژو ۴۰۵
-
دلایل ضعیف بودن ترمز خودرو
-
اموزش نشتی یابی سی ان جی
-
همه چیز در مورد کویل وساختار ان
❇️ برای پیشگیری از خرابی دینام پیشنهاد می شود :
⭕️ از باطری هایی که دارای ظرفیت بیشتر ( آمپر ساعت حداقل 65 آمپر ) است استفاده گردد.
⭕️ در صورتی که مدت زمان توقف طولانی است، بافشار دادان پدال گاز، دور موتور را تا حدود 2000 دور در دقیفه به صورت متناوب بالا ببرید.
⭕️ دور فن کولر را حتی الامکان در پایینترین درجه آن قرار دهید.
⭕️ وضعیت شل یا سفت بودن تسمه دینام بایستی کنترل شود.