اموش جامع cng

جهت خرید کلیک کنید
اموزشعیب یابی

مهم ترین دلایل روشن شدن چراغ چک پراید

مهم ترین دلایل روشن شدن چراغ چک پراید
دلایل روشن شدن چراغ چک پراید

در ابتدای مقاله «دلایل روشن شدن چراغ چک پراید و نحوه برطرف کردن آن» باید بدانیم که چراغ چک خودرو یکی از مهم‌ترین چراغ‌های یک خودرو است، تا حدی که بسیاری از متخصصین بر این باور هستند به محض روشن شدن آن، باید خودرو را متوقف کرده و تا زمان رفع مشکل چراغ چک از رانندگی کردن خودداری کنید. چراغ چک که معادل انگلیسی آن Engine Check است، می‌تواند دلایل مختلفی برای روشن شدن داشته باشد.

سنسور اکسیژن
مشکل در سنسور اکسیژن

به جرأت می‌توان گفت که شایع‌ترین موردی که موجب روشن شدن چراغ چک خودرو می‌شود وجود مشکل در سنسور اکسیژن است. البته تعمیر سنسور اکسیژن موردی نیست که هزینه‌ی زیادی روی دست شما بگذارد، اما اگر نسبت به تعمیر آن اقدام نکنید اولین عارضه‌ی هزینه‌آوری که نصیب‌تان می‌شود این است که مصرف سوخت خودروی‌تان تا نزدیک به ۴۰ درصد افزایش می‌یابد و این به معنای افزایش ۴۰ درصدی هزینه‌های شما جهت خرید سوخت است.

کوئل خودرو
کوئل خودرو

مشکل در جرقه زنی در یک شمع و یا خرابی کوئل می تواند باعث روشن شدن چراخ چک شود. این عامل با ۳ درصد و هزینه ای بالغ بر ۳۲۰ دلار، در این رتبه قرار دارد.

خرابی این قسمت باعث ارسال جریان کم برق برای جرقه زنی به سر شمع ها می شود که نتیجه آن از کار افتادن سیلندر ها و اختلال در امر سوخت و ساز خواهد بود. در خودرو های قدیمی تر برای همه موتور یک کوئل در نظر گرفته شده است و این در حالی است که برای پیشرانه های به روز تر، برای هر سیلندر یک کوئل وجود دارد.

بسته نبودن درب باک خودرو

بی‌خطرترین عامل روشن شدن چراغ چک خودرو نسبت به سایر عوامل همین عامل شماره سوم است. برای‌تان جالب است اگر بدانید که گاه چراغ چک خودرو روشن می‌شود اگر درب باک یا همان درپوش باک به درستی بسته نشده باشد.

بنابراین بهتر است هر زمان که این چراغ را روشن‌شده دیدید اولین کاری که انجام دهید چک کردن درب باک خودرو باشد. به خاطر داشته باشید که در صورت شل بودن درب باک و البته سفت کردن آن توسط شما باز هم چند دقیقه‌ای طول می‌کشد تا چراغ چک خاموش شود و بنابراین نباید انتظار داشته باشید که بلافاصله پس از بستن و سفت کردن درب باک خودرو چراغ چک نیز خاموش شود.

نقص در سنسور MAF
نقص در سنسور MAF

سنسور Mass Air Flow که مخفف آن MAF است و مربوط به تشخیص حجم هوا است که تشخیص و سنجش میزان هوای ورودی را بر عهده دارد. این سنسور بر روی هواکش یا در هوزینگ هوا قرار گرفته است. سنسور MAF در شرایط بد آب و هوایی، هوای خیلی سرد و خیلی گرم، شرایط محیطی خشک و همچنین گرد و خاک آسیب‌پذیری بیشتری دارد. به همین دلیل توصیه کارشناسان همراه مکانیک به شما این است که اگر ساکن شهرهای شلوغ با آلودگی بیش از حد هستید، حتما برای سلامت این قطعه اهمیت فراوانی قائل باشید.

سوپاپ EGR

سوپاپ EGR

سیستم EGR در خودرو های دیزل وجود دارد. در این سیستم مقداری از خروجی اگزوز دوباره به داخل موتور برای سوخت و ساز فرستاده می شود تا آن حجم باقی مانده از سوخت که به درستی نسوخته است و در حال خارج شدن از اگزوز و آلوده کردن محیط است، دوباره وارد چرخه کاری موتور خودرو شود.

در این سیستم، سوپاپی برای ورود گاز های نسوخته حاصل از احتراق وجود دارد که exhaust gas recirculation valve نام دارد. درصد خرابی این سوپاپ در حدود ۱٫۹۵ درصد گزارش شده است

وایرهای شمع خودرو
وایرهای شمع خودرو
مشکل وایرهای شمع خودرو

یکی دیگر از دلایل روشن شدن چراغ چک پراید مشکل وایرهای شمع است؛ در واقع خرابی شمع و وایرهای آن باعث روشن شدن چراغ چک می‌شود. از آن‌جایی که سلامت شمع تاثیر فراوانی در عملکرد خودرو دارد، اگر به هر دلیلی شمع نتواند وظیفه خود را به درستی انجام دهد مشکلات متعددی در کارکرد موتور خودرو پیش می‌آید.

 

نقص در وایرها باعث می‌شود تا جریان کافی به شمع‌ها منتقل نشود؛ همچنین نقص در این قسمت، موجب نفوذ جریان برق به قسمت‌های دیگر خودرو می‌شود که یکی از دلایل خرابی خودرو و روشن شدن چراغ چک است. بدون شک هر راننده‌ای توجه ویژه‌ای به وایرها دارد زیرا خرابی این قسمت کل سیستم سوخت و ساز را مختل می‌کند و بی‌توجهی به آن آسیب را به قسمت‌های دیگر مانند کاتالیزور هم می‌رساند.

مبدل کاتالیستی
مبدل کاتالیستی
مشکل در مبدل کاتالیستی (کاتالیزور)

مورد دیگری که می‌تواند موجب روشن شدن چراغ چک خودرو شود وجود مشکل در کاتالیزور خودرو است. متأسفانه بر خلاف مورد قبلی رفع این مشکل هزینه‌ی زیادی می‌طلبد. ضمناً هر چه مدل خودرو بالاتر باشد هزینه‌ی تعویض کاتالیزور آن نیز بالاتر است.

نقش کاتالیزور در خودرو تبدیل گازهای سمی مانند مونواکسیدکربن به گازهای غیر سمی مانند دی اکسید کربن است.

خرابی ترموستات
خرابی ترموستات

با مقاله روشن شدن چراغ چک پراید و نحوه برطرف کردن آن با ما همراه باشید. یکی  از رایج‌ترین دلایل روشن شدن چراغ چک در پراید خرابی ترموستات خودرو است. همان‌طور که می‌دانید وظیفه ترموستات این است تا مایعی خنک کننده را در فضای موتور بچرخاند؛ البته ناگفته نماند در صورت گرم نبودن موتور، ترموستات بسته می‌شود.

هنگامی‌ که موتور گرم می‌شود ترموستات باز شده و اجازه می‌دهد تا مایع خنک کننده درون موتور به جریان در بیاید تا دمای آن بیشتر از حد نیاز افزایش نیابد. چرخش مایع خنک کننده درون موتور باعث می‌شود تا درجه‌ حرارت موتور در حد مطلوب باقی مانده و عملکرد آن در بهترین حالت حفظ شود. ترموستات خودرو بیشتر در  آب و هوای خشک و نواحی گرم درگیر می‌شود؛ اما به طور معمول بیشتر از سایر قطعات در حال کار و آماده باش است.

جمع بندی بررسی چراغ چک پراید

تمامی‌ این موارد جز متداول‌ترین دلایل روشن شدن چراغ چک خودرو هستند که با در نظر گرفتن موارد ایمنی و چک کردن قطعات می‌توانید نسبت به رفع مشکل روشن شدن چراغ چک اقدام کنید. امیدواریم مقاله «روشن شدن چراغ چک پراید و نحوه برطرف کردن آن» مورد توجه شما قرار گرفته باشد و با مطالعه آن به اطلاعات مناسبی در رابطه با این سیستم مهم در خودرو دست پیدا کرده باشید.

مطلب پیشنهادی:

دلایل روش شدن چراغ چک

مشاهده بیشتر

مهندس صالحی

مکانیکو مجموعه‌ای خلاق می‌باشد که با هدف بالابردن سطح دانش و مهارت عیب یابی و تربیت متخصصین کار آزموده بنا گردیده است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا