علت روشن نشدن ماشین
علت روشن نشدن ماشین
مطالعه مقالات زیر را از دست ندهید
روشن نشدن خودرو در صبحروشن نشدن خودرو
استارت خوردن و روشن نشدن خودرو، یک دردسر واقعی
این موضوع دلایل متعددی دارد که در این مقاله از مجله همراه مکانیک، به تمامی آنها اشاره خواهیم کرد. حتما برای شما هم پیش آمده است که خودرو پس از استارتزدن روشن نشود. در چنین مواقعی، حتی اگر کار خاصی هم نداشته باشید، باز هم روشننشدن ماشین یک گرفتاری بزرگ محسوب میشود؛ به ویژه با هزینههای بالای تعمیرات خودرو در این روزها!
این مشکل، میتواند دلایل متعددی داشته باشد که یافتن آنها نیاز به تجربه و دانش فنی فراوانی دارد. اگر شما هم از دانش فنی کافی برخوردار نیستید، هیچ جای نگرانی نیست؛ زیرا در ادامه این مقاله به تمام دلایلی که باعث استارت خوردن و روشن نشدن ماشین میشود، خواهیم پرداخت.
روشن نشدن خودرو به چند علت است؟
این مشکل به دو صورت پیش میآید: ممکن است هنگامیکه سوئیچ را میچرخانید یا دکمه استارت را میزنید، هیچ واکنشی از سوی استارت دیده نشود و نهایتاً یک صدای تقمانند به گوش برسد. دلیل این اتفاق، میتواند مسائلی مانند مشکلات مربوط به باتری، برقرسانی ضعیف خودرو مخصوصا پمپبنزین، مشکلات امنیتی کیت سوییچ و… باشد.
حالت دیگری وجود دارد که پس از چرخاندن سوئیچ یا فشردن دکمه استارت، ماشین استارت میخورد، اما موتور روشن نمیشود. در ادامه، پیش از آنکه بخواهیم علت روشننشدن ماشین را شرح دهیم، بهتر است با نحوه عملکرد استارت خودرو آشنا شویم.
در صورت مواجع شدن با این مشکل اول باید موادر زیر رو برسی کنید
جرقه را بررسی کنید – بدون جرقه برای احتراق سوخت در محفظه احتراق ، موتور روشن نمی شود.روش های مختلفی برای آزمایش جرقه در خانه وجود دارد ، اما اگر نادرست انجام شود ، می تواند یک روش خطرناک باشد.برای ایمن ترین تست ، از تستر جرقه استفاده کنید.
فیوزهای خود را بررسی کنید – اتومبیل دارای چند فیوز مرتبط با سیستم استارت است.زمانی که خودرو شما روشن نمی شود ، لازم است فیوزهای خود را بررسی کنید تا مطمئن شوید که آنها مشکلی ندارند.اگر مشکل مربوط به فیوز خرابی است که اجازه نمی دهد انژکتور سوخت ، مقدار مناسب سوخت را درون محفظه احتراق داخلی قرار دهد ، سریعاً فیوز را عوض کنید.
اتصالات برق – اتصالات الکتریکی زیادی در سیستم تزریق سوخت وجود دارد.شما باید هر اتصال الکتریکی را که می توانید در زیر کاپوت پیدا کنید ، بررسی کنید تا مطمئن شوید که محکم است.
استارت خودرو چگونه کار میکند؟
درگذشته، عملیات روشنشدن خودرو توسط هندل انجام میشد و با چرخاندن هندل، موتور خودرو هم شروع به کار میکرد؛ اما امروزه برای روشن کردن و آغاز به حرکت با هر خودرویی که داشته باشید، باید استارت بزنید. حال ممکن است این عملیات با چرخاندن سوییچ انجام شود یا در ماشینهای جدیدتر با فشردن دکمهای موسوم به دکمه استارت.
مراحل استارتزدن خودرو
- ترکیب و مخلوط کردن سوخت و هوا
- متراکمشدن سوخت و هوا توسط نیروی مکانیکی
- جرقه برای اشتعال سوخت و هوا
- بهحرکتانداختن پیستونها درون سیلندر به اندازه حداقل 100 دور در دقیقه
استارت خودرو ماشین چیست؟
استارت خوردن خودرو یک موتور واکنش الکتریکی است که انرژی الکتریکی را به انرژی مکانیکی تبدیل میکند و در واقع، وظیفه روشن شدن موتور را بر عهده دارد. هنگامیکه استارت میزنید، انرژی الکتریکی توسط باتری به موتور استارت منتقل میشود و چرخدندههای استارت را به حرکت درمیآورد. در نهایت، حرکت دورانی چرخدندههای استارت به موتور خودرو منتقل میشود تا موتور نیز آغاز به کار کند.
استارت خودرو از اجزای متفاوتی تشکیل شده است که میتوان به پوسته استارت، بالشتکها، آرمیچر، زغال استارت، دنده استارت و… اشاره کرد. توجه داشته باشید که عملکرد نادرست هر کدام از اجزای استارت میتواند دلیلی بر استارتخوردن و روشننشدن ماشین باشد.
علت استارت خوردن و روشن نشدن ماشین
همانطور که در ابتدا گفتیم در این مقاله میخواهیم استارت خوردن و روشن نشدن ماشین را بررسی کنیم که در آن خودرو استارت میخورد، اما پیستونهای موتور از حرکت خودداری میکنند. این مسئله میتواند دلایل مختلفی داشته باشد که در ادامه به آنها میپردازیم:
خالی بودن باتری:
انرژی شیمیایی ذخیرهشده در باتری به هنگام استارت و یا سایر موارد لزوم (مثلا روشن نمودن سیستم صوتی، چراغها و …) تبدیل به انرژی الکتریکی شده و پس از گذر از المانهای مختلف به شمعها میرسد.
خرابی کویل:
کویل، ولتاژ دریافتی را به ولتاژ بسیار بالا حدود چندین هزار ولت تبدیل میکند که باعث جرقه زدن شمع و انفجار سوخت میگردد. چنانچه به هنگام استارت صدای جرقه شنیده میشود نشان از آن دارد که کویل سالم است در غیر اینصورت احتمال زیاد کویلها خراب است.
روش دیگر جهت چک کردن سالم بودن کویل بدین صورت است که بدنه شمع را به بدنه خودرو و سر آن را نیز از وایر قطع ننموده و استارت بزنید چنانچه جرقه در سر شمع دیدید یعنی کویل سالم است؛ البته با توجه به بالا بودن ولتاژ، این امر خطرناک بوده و توصیه نمیگردد.
نرسیدن سوخت به موتور
نبود سوخت در موتور بدین معنی است که هیچ منبعی جهت تامین انرژی نبوده و خودرو به هیچ وجه روشن نخواهد شد.
تمام شدن سوخت: خالی بودن باک خودرو یعنی اساسا سوختی وجود ندارد که به حالا به موتور برسد یا نرسد!
گرفتگی فیلتر بنزین: جهت فیلتر نمودن ذرات معلق و ناخالصی موجود در بنزین از فیلتر بنزین استفاده میشود که در گذر زمان منفذهای فیلتر گرفته میشود. اگر برای مدت زمان طولانی فیلتر بنزین را تعویض نکرده باشید این گرفتگی به حدی میتواند زیاد باشید که حتی به خود بنزین نیز اجازه عبور را نخواهد داد.
سوختن پمپ بنزین: پمپ بنزین در داخل باک قرار داشته و وظیفه رساندن سوخت به موتور را بر عهده دارد که سوختن آن به معنی نرسیدن بنزین به موتور است. چنانچه پمپ بنزین سوخته باشد مشاهده خواهید کرد خودرو به خوبی استارت میخورد ولی روشن نمیشود؛ همچنین صدای پمپ نیز شنیده نمیشود.
سوئیچ اینرسی : ممکن است دراثر ضربه شدید به خودرو ( مانند دست انداز) عمل کرده باشد.
سنسور دورموتور ممکن است خراب باشد یا براده به نوک آن چسبیده باشد.
رله اصلی دوبل : دراین حالت چراغ چک پشت آمپر نداریم .
ولی اگر رله بنزین ایراد داشته باشد چراغ چک داریم
گیرکردن شافت استپر موتور
با دیاگ چک شود دمای آب چند درجه است ( مثلاً اگر 40- یا 215+ را نشان دهد فشنگی آب یا سیم کشی ایراد دارد
در خودروهای پیکان وRD سنسورMAP
قطع شدن تغذیهECU : دراین حالت نیز چراغ چک پشت آمپر خاموش است . باتوجه به نقشه ، مسیر ولتاژ 12 ولت و سوئیچ باز را چک کنید .
خرابیECU : به عنوان مثال اگر چراغ چک نداشته باشیم ممکن است آی سی رگولاتور یا رله دبل خراب باشدخرابی انژکتور: خرابی انژکتور نیز از دیگر مواردی است که باعث روشن نشدن خودرو میگردد.
خرابی سوئیچ اینرسی: سوئیچ اینرسی که تحت عنوان کلید قطعکن بنزین نیز شناخته میشود وظیفه قطع کردن بنزین به هنگام تصادفات را بر عهده داشته و چنانچه این کلید عمل نماید سوخت به موتور نخواهد رسید.
خرابی سنسور دمای آب: اگر فشنگی آب خراب باشد اطلاعات نادرستی از دمای آب برای ECU می فرستد. ECU وظیفه دارد در دمای نامناسب مانع از روشن شدن موتور خودرو شود؛ پس مادامی که فشنگی آب خراب باشد موتور خودرو روشن نخواهد شد.
خرابی استارتر
خرابی این قطعه در دو بخش مشترک است. بروز هرگونه ایراد در استارتر خودرو و قطعات مربوط به آن می تواند منجر به استارت نخوردن یا استارت خوردن و روشن نشدن شود. برای مثال خرابی قطعه سلونوئید منجر به استارت نخوردن خودرو و خرابی دنده ها منجر به استارت خوردن و روشن نشدن خودرو می شود.
8 دلیل مهم برای روشن نشدن ماشین
- سادهترین دلیل ممکن برای روشن نشدن ماشین، میتواند نبود سوخت کافی در باک خودرو باشد. اگر باک خودروی شما خالی از بنزین باشد سوختی برای ترکیب، تراکم و در نهایت اشتعال وجود ندارد؛ پس خودرو هم روشن نخواهد شد!
- پیش از این در مقالهای تحت عنوان خودروها با چراغ روشن بنزین چقدر پیمایش خواهند داشت؟ به پمپبنزین و وظیفه مهم آن اشاره کردهایم؛ همچنین گفتیم که اگر این پمپ به هر دلیلی درست کار نکند، بنزین هم به موتور نمیرسد و خودرو روشن نمیشود.
- یکی دیگر از دلایل استارت خوردن و روشن نشدن ماشین، میتواند خرابی در دندهها، قطعات متحرک و… باشد که میتواند برای شما دردساز شود. اگر مجموعه استارتر خودروی شما درست کار نکند، خودرو روشن نخواهد شد؛ درصورتیکه مشکل از این سیستم استارت باشد، در اولین فرصت اقدام به تعمیر یا تعویض آن کنید.
- سومین مرحله از استارت خوردن، مربوط به اشتعال است که مستقیما به کویل و شمعها مربوط میشود. شمع و کویل خراب، زمانبندی و ولتاژ احتراق را خراب میکنند و نتیجه آن، روشننشدن خودرو است. اگر خودرو بد استارت میخورد، شمعهای آن را به مراکز خدمات معتبر نشان دهید تا از مشکلات احتمالی پیش رو جلوگیری کنید. البته این خرابی ممکن است به خاطر نرسیدن برق به شمعها نیز باشد که در این صورت، باید سیستم برقرسانی خودرو را بررسی و تعمیر کنید.
مطالعه مقالات زیر را از دست ندهید
- اگر فیلتر بنزین خودرو مسدود باشد یا به هر دلیل دیگری مجاری سوخترسانی به موتور دچار رسوبات و گرفتگی شده باشد، نباید انتظار داشته باشید که خودرو با تک استارتی بهسرعت روشن شود و موتور غرشی دلنشین داشته باشد.
- در طی سالهای گذشته، کاربراتور جای خود را به انژکتور داده است. نام دیگر انژکتور، سیستم پاشش سوخت است که وظایفی در حیطه سوخترسانی دارد؛ بنابراین، وجود مشکل در انژکتور هم میتواند از دلایل استارت خوردن و روشننشدن ماشین تلقی شود.
- فراموش نکنید که مشکل روشننشدن خودرو پس از استارت، در فصول سرد سال بیشتر اتفاق میافتد که یکی از دلایل آن، میتواند استفاده از روغنموتورهای بیکیفیت و غیراصل باشد. این روغنموتورها نمیتوانند روانسازی لازم برای حرکت قطعات متحرک داخل موتور را فراهم کنند.
- یکی دیگر از مهمترین دلایل روشن نشدن ماشین، مشکل در سیستم سوخت رسانی آن است.
سوالات متداول در رابطه با استارت خوردن و روشن نشدن ماشین
در ادامه سوالات متداولی که توسط شما مطرح شده است را پاسخ خواهیم داد:
چرا برق پشت آمپر میاد ولی ماشین استارت نمیخورد؟ زمانی که خودرو استارت نمیخورد اما برق پشت آمپر میآید یعنی باتری خودرو جریان لازم برای استارت خودرو را تامین نمیکند. چنین موضوعی میتواند ریشه در خراب شدن یا خالی شدن باتری داشته باشد
موتور روشن میشود ولی دوباره خاموش میشود
خرابی در سیستم سوخت رسانی
اگر فشار سوخت قبل از انژکتورها پایین باشد ممکن است از خرابی مغزی پمپ بنزین یا رگولاتور (فشار شکن) باشد گرفتگی سوختپاشها میتواند باعث پاشش ضعیف سوخت شود که باید شست و شو داده شوند.
علت طولانی استارت خوردن ماشین سرد چیست؟
از جمله دلایل طولانی استارت خوردن ماشین سرد میتوان به ورود آب به فضای احتراق، کم یا زیاد بودن نسبت بنزین به هوا در فضای سیلندر، نشتی روغن به محفظه احتراق، خطای سنسور دمای موتور، ضعیف بودن جرقه شمع، خرابی شمع یا کوئل، پایین بودن تراکم موتور به دلیل سفتی فیلر سوپاپها و نامرغوب بودن سوخت اشاره کرد.
دلیل روشن نشدن ماشین چیست؟
مواقعی که خودرو شما استارت میخورد اما روشن نمیشود، علت می تواند یکی از موارد زیر باشد: خرابی باتری، قطع شدن سیم کشی استارت یا سوئیچ، خرابی استارت یا اتصالات مربوط به آن، خراب شدن سلکتور گیربکس اتوماتیک و قفل شدن موتور (چسبندگی یاتاقانهای میل لنگ یا شاتونها)
خرابی در جرقه زنی
خرابی کوئل (ضعیف بودن آن)، دوده گرفتن شمع یا چرب شدن سر شمع مانع جرقه زنی قوی و مناسب میشود.
خودرو هنگام صبح با استارت زیاد روشن میشود و اگر زیاد گاز داده شود خاموش میشود
خرابی سنسور مپ MAP
وظیفه این سنسور ارسال تغییرات فشار هوای داخل مانیفولد هوا به ECU است.
با گاز دادن خودرو خاموش میشود
- ضعیف شدن فشار سوخت
- پتانسیومتر دریچه گاز
- قطع شدن منفی دریچه گاز
- خرابی سنسور فشار مانیفولد
- گرفتگی سوزن انژکتور