سریع ترین روش استعلام تصادفات رانندگی
استعلام آنلاین تصادفات رانندگی
در این پست از سایت مکانیکو قصد داریم شما عزیزان را با نحوه گرفتن سریع ترین روش استعلام تصادفات رانندگی آشنا کنیم.
طبق گفته پلیس محترم راهور این استعلام به صورت آفلاین بوده و به صورت آنلاین نمی باشد، و این اطلاعات مربوط به تصادفاتی می باشد که منجر به ترسیم کروکی با پلاک ملی شده و سایر تصادفات سازشی یا توافقی در مجموعه قید نگردیده است.
توجه داشته باشید قبل از کلیک کردن روی لینک مربوط به استعلام تصادفات رانندگی با توجه به اینکه این لینک برای خارج ایران مسدود است در صورتی که از قند شکن استفاده می نمایید حتما غیرفعال کنید، سپس روی لینک کلیک کنید.
وارد سایت پلیس راهور و صفحه مربوط به استعلام تصادفات رانندگی شوید
بعد از ورود به سایت باید صفحه شکل زیر برای شما باز شود
حتما در نظر داشته باشید که این اطلاعات مربوط به تصادفاتی می باشد که منجر به ترسیم کروکی با پلاک ملی شده و سایر تصادفات سازشی یا توافقی در مجموعه قید نگردیده است همچنین تصادفاتی که با پلاک غیر ملی رخ داده نیز در سایت بارگذاری نشده است.
در چه نوع تصادفاتی حتما باید کروکی ثبت شود؟
طبق قانون جدید پلیس در برخورد با خودروهای نظامی یا خودروهای سنگین، تصادف ما بین چند دستگاه اتومبیل، تصادف با شخصی که گواهینامه یا بیمه نامه ندارد، تصادف با غیرمقیم در شهر، تصادف هایی که علت آن عبور از چراغ قرمز باشند، تصادف با شی ثابت، تصادف های شاخ به شاخ، تصادف با موتورسیکلت، مواردی که بیمه نامه امسال با سال گذشته پیوسته نباشد، تصادف هایی که در فاصله ۲۰ روز بعد از صدور بیمه نامه حادث شده باشند، تصادف منجر به جرح و فوت و در انتها تصادف های ناشی از حرکت دنده عقب حتما باید کروکی ثبت شود.
البته الباقی انواع تصادفات، که خسارت آن تا سقف ۹ میلیون تومان باشد، نیازی به کروکی تصادف نیست و پرداخت آن ها بدون کروکی انجام می شود.
انواع کروکی تصادفات خودرو
کروکی تصادفات خودرو به دو دسته «سازشی» و «غیر سازشی» تقسیم میشود. دسته اول کروکی تصادفات خودرو (سازشی) هنگامی نیاز است که طرفین حادثه پیش از حاضر شدن مامور راهنمایی و رانندگی یا در حضور وی، نسبت به تعیین مقصر و شکل رخ دادن حادثه به توافق رسیده و به عبارتی دیگر، سازش کرده باشند.
کروکی تصادفات خودرو سازشی عموما در حادثههای جزئی که در آن خسارت مالی نیز بیشتر از سقف خسارت قابل تأمین از سوی بیمه نیست، مورد استفاده قرار گرفته و دارای پیچیدگیهای کمتری نسبت به کروکی تصادفات خودرو غیر سازشی است. این نوع کروکی صرفا در یک برگه که حاوی اطلاعات زمانی و مکانی در کنار ترسیم شکل برخورد و اتفاقات حاصله است، تهیه میشود.
اما کروکی تصادفات خودرو غیر سازشی همانطور که از ناماش نیز پیداست هنگامی مورد استفاده قرار میگیرد که طرفین حادثه در رابطه با مقصر و سایر مسائل مرتبط با سانحه مذکور دچار اختلاف بوده و نسبت به سهم خود در آن معترض باشند.
شرایط دریافت کروکی سازشی چیست؟
۱- در صورتی که خسارت وارده به یکی از طرفین تصادف بیش از مبلغ ۷میلیون و پانصد هزار تومان باشد.
۲- در صورتی که خسارت وارده از سقف تعهدات مالی بیمه نامه بیشتر نباشد.
۳- طرفین تصادف نسبت به تقصیر خود معترض نباشند.
شرایط دریافت کروکی غیر سازشی چیست؟
۱- در صورتی که خسارت وارده از سقف تعهدات مالی بیمه نامه بیشتر باشد.
۲- یکی از طرفین تصادف یا هر دو آنها فاقد گواهینامه معتبر باشند.
۳- یکی از طرفین تصادف یا هر دو فاقد بیمه نامه شخص ثالث معتبر باشند.
۴- یکی از طرفین تصادف نسبت به تقصیر خود معترض باشد.
۵- در صورتی که تصادف جرحی یا فوتی باشد.
۶- طرفین تصادف بخواهند اقدام قضایی انجام دهند (افت قیمت و …)
ثبت اطلاعات در هنگام تصادف
کروکی تصادفات خودرو غیر سازشی در دو برگه که صفحه اول حاوی همان اطلاعات موجود در کروکی سازشی بوده و صفحه دوم شامل اطلاعات کامل مامور راهنمایی و رانندگی حاضر در صحنه است، تهیه میشود. (علت وجود اطلاعات مامور راهنمایی و رانندگی در صفحه دوم کروکی تصادفات خودرو غیر سازشی، فراهم آوردن امکان پیگیری قضایی و اعتراض به کروکی مذکور است).
نحوه اعتراض به کروکی تصادفات خودرو
اعتراض به کروکی تصادفات خودرو، همانند سایر اعتراضات قانونی باید از طریق دادگاه و مراجع قضایی پیگیری شده و به دست قاضی پرونده سپرده شود.
به بیانی دیگر، راننده معترض با در دست داشتن کلیه اطلاعات مرتبط با تصادف، خصوصا برگه کروکی، باید به دادگاه مراجعه و طرح شکایت کند. پس از شکایت وی، مراجع مسئول، پرونده را به اجرا در میآورند و طبق مادههای موجود در قانون آیین دادرسی عمومی دادگاهها، مراحل اجرایی لازم را به جریان میاندازند.
قاضی مسئول پرونده ممکن است با توجه به گزارشات موجود در پرونده، درخواست بازنگری کروکی موجود توسط یک تیم کارشناسی منخصص را صادر کرده و رأی نهایی را با استناد به نتایج حاصل از این بازبینی صادر کند.